TRANSLATE-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σιγκαπούρη: Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο από προϊόντα ενίσχυσης της σεξουαλικότητας






Σιγκαπούρη: Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο από προϊόντα ενίσχυσης της σεξουαλικότητας


Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση που δέχτηκε ο ΕΟΦ, στη Σιγκαπούρη σημειώθηκε πρόσφατα περιστατικό διακομιδής τεσσάρων ατόμων στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, μετά από κατανάλωση παράνομων προϊόντων για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Οι άνδρες εμφάνισαν πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, εξαιτίας της φαρμακευτικής ουσίας Glibenclamide που ανιχνεύθηκε στα ούρα και στο αίμα τους, και την οποία περιείχαν τα προαναφερθέντα προϊόντα, χωρίς να αναγράφεται στα συστατικά τους.

Η Glibenclamide είναι φαρμακευτική ουσία που χορηγείται σε διαβητικούς ασθενείς, και αν ληφθεί χωρίς ιατρική επίβλεψη μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές παρενέργειες, όπως σύγχυση, σπασμούς, απώλεια αισθήσεων, κώμα και θάνατο.

Οι έρευνες των τοπικών αρχών έδειξαν ότι οι άνδρες είχαν προμηθευτεί τα εν λόγω σκευάσματα από παράνομα σημεία πώλησης, όπως πάγκους στο δρόμο και πλανόδιους πωλητές.

Παραδείγματα παρόμοιων προϊόντων στα οποία έχει στο παρελθόν ανιχνευθεί η ουσία Glibenclamide, είναι τα: Power 1 Walnut, Singapore Power 1, Santi Bovine Penis Erecting Capsules, καθώς και πλαστά Cialis.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Πηγη:http://www.iatrikostypos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου